Пређи на главни садржај

Шта су акне? Свеобухватни преглед акни, бубуљица и митесера: симптоми, узроци, опције лечења.

Уз све ове приче о акнама, могли бисмо покушати да мало дефинишемо стање. Акне су најчешће коришћени назив за поре зачепљене себумом (познате и као беле тачке и митисери), бубуљице, нодуле или цисте које се могу појавити на лицу, врату, раменима, грудима, леђима, надлактицама и натколеницама.

Већина тинејџера и добар број одраслих пате од акни дуже или мање времена. Стање није ограничено на било коју старосну групу, расу или пол. Погађа стотине милиона људи широм света. Највећи проблеми са акнама су непријатан изглед бубуљица и ожиљци које могу оставити за собом.

Врсте акни

Иако бубуљицесу далеко најчешћи облик акни и оне са којима ће се већина људи вероватно сусрести или патити, треба да знате да постоје и други облици. Најједноставнији облик су акне вулгарис, које имају само комедоне, најједноставније лезије.

Лезије су мале делове коже захваћене акнама, иако термин „лезија“ није ограничен на промене које изазивају акне у ткивима коже. Лезије акни су спољашњи облик комедона, фоликула лојнице зачепљених вишком себума.

Комедони су познати као митисери и беле тачке, у зависности од тога да ли су поре отворене или не. Митесери су поре чији су проширени отвори блокирани мешавином кератина и себума који је поцрнио на површини. Беле главе су затворене поре испуњене секретом лојне жлезде која бубри испод ткива.

Комендони су уобичајена мета за брање и цеђење. Међутим, отварање фоликула у мање стерилним условима у вашем дому вероватно ће довести до мале инфекције. Отворене поре су улазна тачка за све врсте бактерија.

Папуле – Папула је мала, чврста, обично инфламаторна елевација коже која не садржи гној. Веома мале папуле се такође могу појавити у кластерима, због одговора ткива на акне.

Пустуле – Пустуле су мале упаљене узвисине коже које су испуњене гнојем. Гној је комбинација бактерија, белих крвних зрнаца и мртвих ћелија коже. Пустуле се обично формирају око лојних фоликула и косе.

Макуле – Макула је црвена мрља на кожи која је остала након акне. Макуле су равне, црвене и истичу се на околној кожи. Група макула даје лицу упаљени изглед.

Чворићи – Чвор је чврста лезија, једна од најболнијих лезија узрокованих акнама. Чворови имају тенденцију да се шире у дубље слојеве коже и познато је да доводе до уништења ткива. Могу бити веома болни за уклањање и остављају ожиљке иза себе. Нодуларне акне су тешки облик акни који се лечи само изотретинонином.

Цисте – Цисте су лезије у облику капсула и садрже течни или полутечни гној сличан оном који се налази у пустулама. Међутим, цисте су веће од пустула и могу се инфицирати. Цисте се такође шире дубље у кожу и остављају ожиљно ткиво иза себе. Нодулоцистичне акне су вероватно најгора врста акни позната човеку. Отпоран је на третман и реагује само на изотретиноин, супстанцу добијену из витамина А.

Ко добија акне?

Веровали или не, скоро сви на свету добију бубуљице. Када тело пређе у вишу брзину и пубертет почиње у годинама. од 12, хормони почињу да преузимају. Није битно да ли сте мушкарац или жена. Није важно одакле долазиш и ко су ти родитељи. Никада нисам чуо за особу која је остала без мрља свих година свог живота. Било да је у питању храна или загађење, нешто ће пре или касније пореметити вашу хормонску равнотежу.

Више од 40 процената свих тинејџера развије случајеве акни које су довољно тешке да захтевају медицински третман. Већина случајева се обично решава без потребе за фенси третманима, иако је потребно више од једног одласка код лекара. Међутим, савремена наука је произвела широк спектар лекова за акне на рецепт и без рецепта како би помогла људима да се изборе са акнама без непотребног бола.

Међутим, не могу се сви случајеви акни лечити тако лако. Акне настају и пролазе саме, између дванаесте и двадесет треће године, али неки људи развију тешке облике акни, док други добију акне први пут као одрасли. Ово је углавном случај за мушкарце. Због вишег нивоа андрогена у њиховим системима, мушкарци много чешће него жене пате од акни. Код жена, акне су повезане са циклусом плодности и хормонским променама које то подразумева.

Док је већина случајева акни ограничена на кожу лица, већина људи који пате од овог стања искусе барем повремене митисере или бубуљице низ рукама, леђима, грудима или чак на задњици.

Узроци акни

Чињеница је да су акне резултат претерано активних хормона. А данашње окружење је створило тако ужасну хормонску неравнотежу да се наша тела боре само да наставе да раде са 100% ефикасношћу.

Имамо хиљаде веома финих длачица на лицу, грудима и горњем делу леђа. Испод наше коже, и причвршћене за сваки од ових фоликула длаке, налазе се лојне жлезде, које производе масну супстанцу звану себум. Нормално, себум је добра ствар јер спречава исушивање наше коже, чини да наша кожа блиста, а такође је одржава меком и податном.

Али акне су узроковане прекомерном активношћу ових жлезда које затим производе превише себума и луче масне супстанце на нашу кожу.

Током времена, почетак пубертета и природне промене у телу адолесцената значе да долази до хормоналних промена. Жене су такође редовно подвргнуте повећаној хормонској активности до доба менопаузе.

Али сада је добро познато да је наше окружење имало огроман утицај на нас – на нашу величину, тежину, раст и старење, плодност и опште здравље утиче количина загађења и квалитет ваздуха који удишемо, количина УВ зрака од сунца, хране коју једемо и воде коју пијемо и у којој се купамо.

Месо и млечни производи које једемо садрже стероиде раста. Трагови пестицида налазе се на скоро свим врстама воћа и поврћа које конзумирамо. Производи попут пшенице и шећера потичу од генетски модификованих усева. Наша вода садржи хемикалије које убијају штетне организме који нас могу разболети.

Ниво хормона у нашим телима је углавном одговоран за то што жлезде производе вишак уља. На крају, ово се комбинује са неравномерним одлагањем мртвих ћелија коже и завршава зачепљењем наших пора.

Када се наше поре зачепе, то узрокује митисере и беле тачке, које могу остати зачепљене у нашим порама годинама и годинама. Озбиљнији проблеми са акнама, као што су бубуљице, чворови и цисте настају када бактерије постану део мешавине.

Бактерија која се зове Пропионибацтериум ацнес нормално живи безопасно на вашој кожи, али када вишак уља почне да зачепљује поре, храни се себумом и производи хемикалије и ензиме који изазивају одговор имунолошког система тела. Кожа постаје упаљена и онда може довести до избијања бубуљица, болних чворова (испод коже) или циста. Нодули и цисте акни могу пукнути, ширећи инфекцију у ткиво коже, што онда може резултирати дубоким и трајним ожиљцима.

Не можете контролисати све факторе који узрокују акне, али постоје системи за лечење акни, који су посебно формулисани да контролишу бактерије које изазивају акне изнутра и споља.

Друштвени утицај акни

Друштвени утицај акни је огроман. Непријатан призор бубуљица тера многе људе да трче у близину. дрогерија или апотека због уоченог утицаја акни на друштвене односе. Сваке године, стотине милиона долара потроше се сваке године широм света на производе против акни од стране људи на пет континената.

Акне су једна од најпроблематичнијих појава акни. условима нашег времена. Док већина људи који пате од акни не доживљавају никакву физичку нелагоду, они то надокнађују психолошким ожиљцима. Овај ефекат није детаљно проучаван јер су акне уобичајено, неопасно стање које долази и пролази само од себе и сви психолошки ефекти који су повезани са њима нису сматрани посебно важним.

Међутим, акне имају јачи утицај на животе људи данас него што се претпоставља. Студије које су спровели истраживачи су показале да људи који пате од акни такође показују:

  • Ниско самопоуздање
  • Фрустрацију
  • Осећај неадекватности
  • Депресија
  • Одбијање дружења
  • Ниско самопоштовање

Ове ефекте изазива негативан ефекат акни на изглед и услед тога страх од негативних реакција других. Људи који пате од акни могу на крају да живе незадовољавајуће и не успеју у школи, на послу и у друштвеној интеракцији.

Акне код одраслих

Често називане тамном страном акни, акне код одраслих су једна од оних тема које су неугодне међу одраслима, углавном зато што их се већина људи реши природним путем како старе. Званична статистика показује да акне погађају 25 процената свих одраслих мушкараца и 50 процената одраслих жена у неком тренутку њиховог живота. То га чини прилично великим проблемом, посебно у данашњем свету, где је друштвени живот веома важан, а физички изглед игра кључну улогу у свачијој каријери. Лице пуно црвених тачака је довољно лоше за тинејџера, али бескрајно горе за одраслу особу.

Једна од првих ствари која се може извући из статистичких података је чињеница да акне нису баш неуобичајене код одраслих. Акне код одраслих се обично деле између тешких случајева акни које никада нису нестале и избијања успаваних акни код испитаника старости између 30 и 40 година. Постоје и случајеви када су људи први пут развили акне као одрасли, иако су такви случајеви донекле ретки. и изазване углавном хемикалијама или хроничним физичким притиском на кожу. Узроци акни код одраслих нису у потпуности разумљиви науци. Сматра се да су за одређени део случајева одговорни хормони, што значи да су неки људи успели да обуздају акне хормонским третманом. У сваком случају, акне код одраслих захтевају одлазак код лекара.

Без обзира на своје корене, акне за одрасле имају исти М.О. као уобичајени облици. Себум, масна супстанца коју луче лојне жлезде причвршћене за фоликул длаке, меша се са мртвим ћелијама коже и зачепљује фоликул. Дакле, бактерије почињу да напредују у затвореном окружењу и фоликул набубри са белим ћелијама и бактеријама које се међусобно убијају. Покушаји решавања ситуације стискањем бубуљица такође имају тенденцију да погоршају ситуацију тако што се незаштићено месо излаже већем броју бактерија.

Одрасли који пате од акни треба да избегавају јака средства за чишћење која садрже јаке хемикалије. Жене такође треба да воде рачуна о шминкању, док мушкарци треба да се труде да се брију, а да притом не оштете кожу. Излагање прашини и загађењу је још једна ствар коју треба избегавати, а кожу треба одржавати што је могуће чистом без претеривања.

Трајни ефекти тинејџерских акни

Тинејџерске године су искушење за сваког тинејџера. Иако су све бриге о одраслој доби још далеко у будућности, тинејџери нису баш срећни. Безбрижност и незнање детињства оставља простор за бунт и питања о свом месту под сунцем. Тражећи свој пут кроз живот тинејџери се често осећају несигурно и несхваћено. Нажалост, ако потрага за местом у свету није довољна, тинејџери се морају суочити и са проблемима коже, попут акни. Ово неугледно стање је проклетство многих тинејџера због ефеката које има на психолошком нивоу.

Није потребно много да би се подстакла негативна слика о себи код тинејџера. Већина њих је барем донекле несигурна у свој спољашњи изглед због разних стварних или измишљених мрља. Али право стање које изазива истинску нелагоду и обележава младо лице је нешто сасвим друго. Крхка слика о себи и самопоштовање тинејџера тешко се носе са притиском мишљења других и поређења са различитим узорима које тинејџери проналазе за себе. У екстремним случајевима, негативна слика о себи претвара се у мржњу према себи, а стање које се унакаже се сматра окрутним инструментом самокажњавања због неуспеха да се подигне до неког или другог стандарда.

Млади људи живе у малим световима. Родитељи, пријатељи и аморфна група напола познатих школских другова границе су њиховог друштвеног живота. Наравно, тинејџери имају тенденцију да придају већи значај похвалама или критикама које долазе од њихових пријатеља или школских другова, на основу тога да вас родитељи ионако воле и да су фатално пристрасни. Али, пошто тинејџери могу бити веома окрутни једни према другима, критика школских другова је често нељубазна и има за циљ да повреди. Ово служи за повећање осећаја анксиозности и стреса, што резултира повлачењем из друштвеног окружења у приватни свет бола и срама.

Млади људи су страшно озбиљни према спољашњем изгледу и критикама. Још су далеко од доба када се људска бића помире са собом и више их не занима шта други говоре или мисле. Скривање тела или лица и осећај стида само зато што је неко други рекао да је то ствар коју треба урадити је грешка и тинејџерима треба помоћи да то виде. Акне се могу победити упорношћу и употребом правих производа. Међутим, са психолошким ефектима акни се такође мора борити, иначе они можда никада неће нестати. Младић који је мрзео себе јер има бубуљице на лицу претвориће се у одраслог човека који мрзи себе зато што је мало предебео или не зарађује толико новца као неки сарадник.

Осећај нелагодности и стида са самим собом не нестаје увек на време. Понекад само пронађе нови проблем који ће деловати као његов извор енергије. Ово је трајни ефекат акни: лоша слика о себи, недостатак самопоуздања и осећај да сте у неповољном положају када се упоређујете са другим људима. Ова расположења и начин размишљања могу уништити нечији друштвени живот, а често пута и ометају професионални развој. Нажалост, акне нису само дубоке у кожи. Ово је главни разлог зашто би требало да пронађете лечење акни чим вам затреба.

Ожиљци од акни

Ожиљци од акни су трагови које остављају лезије које није зацелио или се упалио. Њихова величина, учесталост и врста зависе од различитих генетских фактора, који су специфични за сваку особу. Неке особе имају већу вероватноћу да виде ожиљке који се формирају на њиховој кожи, због њиховог наслеђа и боје коже. Због тога многи људи желе да буду сигурни да ће њихове лезије правилно зацелити.

Постоје само две врсте ожиљака од акни. Најједноставнији ожиљак није ништа друго до мрља на кожи браон, ружичасте или љубичасте боје, сведочанство о томе да је ту била бубуљица. Други тип се зове ожиљак од леда и то је мала рупа на кожи на месту где је била лезија. Ожиљке обично остављају само запаљене лезије, као што су пустуле, нодуле или цисте. Међутим, отварање комедоа може довести до упаљене лезије и ожиљка.

Пигментирани ожиљци су резултат сопственог процеса коже обнављања природне боје у ткиву зарастања. Концентрација пигмента се може снизити разним врстама третмана, као што су креме за избељивање, лосиони или ласерска операција. Избор производа без рецепта треба да зависи од врсте и тежине ваших акни. Ако нисте сигурни шта да изаберете, разговарајте са дерматологом.

За благи ожиљци од акни потребно је до шест недеља да нестану. Ако производи за акне без рецепта не делују, поново разговарајте са својим лекаром и он или она ће вам препоручити јачи третман за ожиљке, можда чак и креме на бази ретиноида. Ово се ради да би се спречило избијање акни и да би се подстакло одбацивање ћелија коже унутар и око ожиљака.

Следећи ниво у лечењу ожиљака од акни је хемијски пилинг ваше коже. Ликолна, салицилна или млечна киселина се користе за скидање оштећеног горњег слоја коже и изазивање стварања новог и глађег слоја. Ова процедура може бити корисна чак и за активне акне. Пилинг се обично изводи током неколико недеља или месеци и углавном је ефикасан против пигментних ожиљака.

Друга врста ожиљака од акни се чешће лечи дермоабразијом или ласерским обнављањем површине. Дермоабразија значи да се горњи слој коже уклања уз помоћ ротационе жичане четке велике брзине или камена обложеног дијамантом. Ова процедура захтева више од једне сесије за сваки ожиљак и има лошу страну што се ожиљак уопште не уклања. То га једноставно чини мање видљивим.

Бољи третман за ожиљке од акни је ласерско обнављање коже. Слично ефекту излагања сунцу, лекари користе концентрисану светлост ласерског зрака да сагоре мањи или већи део горњег слоја коже. Многи дерматолози и козметички хирурзи препоручују ову процедуру уместо дермоабразије.

Најбољи начин да решите проблем ожиљака од акни је да користите третман акни који заиста може помоћи вашем телу да стане на крај основном узроку акни и једноставно спречи ожиљке.

Варијације тешких акни

Тешки облици акни погађају мало људи. Међутим, они представљају велику невољу људима који пате. Они су изузетно деформишући и могу изазвати психолошке ефекте на оболелог.

Ацне цонглобата је хронична и тешка форма акни вулгарис (обичне акне). Обично га карактеришу дубоки апсцеси, тешка упала, тешка оштећења коже, ожиљци, митесери су обично упадљиви и распрострањени. Често се појављује на лицу, грудима, леђима, бутинама, надлактицама и задњици. Обично погађа оне чија је старост између 18-30 година. У ацне цонглобата, инфламаторни чворови се формирају око више комедона, постепено повећавајући величину док се не разбију и испусте гној. Испод чворова се могу формирати дубоки чиреви, што доводи до ожиљака келоидног типа, а коре се могу формирати преко дубоко улцерисаних нодула

Ацне цонглобата могу да претходе цисте акни, папуле или пустуле које не зарастају, већ се брзо погоршавају. Повремено, акне цонглобата избијају у акни које су биле успаване дуги низ година.

Ацне фулминанс је изненадна појава веома деструктивне упале, која обично погађа младе мушкарце. Очигледни су симптоми тешких нодулоцистичних, често улцеративних акни, болних зглобова и грознице. То може бити резултат неуспешног лечења акни цонглобата. Не реагује добро на антибиотике, тако да се акутан и орални стероиди обично прописују. Кортикостероиди или нестероидни антиинфламаторни лекови могу се дати за смањење упале. Напади акни фулминанс се могу поновити, а пацијент може развити акне које захтевају дуготрајно лечење изотретиноином.

Грам-негативни фоликулитис је компликација злоупотребе и дуготрајне употребе антибиотика. Пацијенти са овом врстом акни се обично лече акутаном јер је познато да је ефикасан против грам-негативних бактерија. Реч „грам“ се односи на плаву мрљу која се користи у лабораторијама за откривање микроскопских организама. Одређене бактерије се не боје плаво и називају се „грам негативним“.

Пиодерма фациале је врста акни која погађа жене које углавном припадају старосној групи од 20 до 40 година. Ограничен је на лице, појављује се изненада као и дубоке и површне цистичне лезије лица са међусобно повезаним „тунелима“ између циста, црвенкастом упалом коже и благим отоком (едемом) коже, ретко трају дуже од годину дана или дакле, и није повезан са масном кожом.

Савети за негу коже за људе који пате од акни

Будите нежни

 Прва ствар коју треба запамтити је да морате бити нежни са својим лицем. Не перите лице топлом или хладном водом. Користите млаку воду и благо средство за чишћење два пута дневно и након тренинга у теретани, у случају да вежбате. Избегавајте обичан сапун и друге такве производе који су пуњени јаким хемикалијама. Ако нисте упознати са средствима за чишћење, питајте лекара за савет.

Оперите лице нежно и добро исперите. Осушите лице и избегавајте рибање. Рибање може отворити хиљаду невидљивих лезија на вашој кожи које су савршено место за размножавање бактерија.

Држите руке даље од коже

Иако је то против ваших инстинкта, морате научити да држите руке даље од бубуљица и других лезија. Стискање бубуљица је лоша идеја, осим ако се не обавља у стерилним условима од стране лекара.

За момке

Ако морате да се бријете, будите веома опрезни. Урадите тест на себи и видите која врста бријача је боља за вас. Рекао бих да су електрични бријачи ствар коју треба користити ако патите од акни, али сваки мушкарац боље зна шта ради у његовом случају. Нежно се бријте и избегавајте отварање постојећих лезија.

За девојчице

Козметика је један од мањих корена акни. Ако пролазите кроз третман акни, онда бирајте само козметику без уља, иначе ће добар ефекат бити изгубљен. Такође би требало да урадите тестове на себи и видите која козметика вам не запуши поре. Пазите на нежељене ефекте ако користите производе на чијим етикетама пише „дизајнирани да не зачепљују поре“.

Клоните се сунца

Да, препланулост би вам изгледала дивно, али требало би да научите да без ње неко време. Ризици од излагања сунцу нису прихватљиви када схватите да сунце не лечи акне. УВ зраци једноставно исушују спољашње слојеве ваше коже и изазивају њено љуштење. Међутим, када се удаљите од сунца, акне ће се вратити. Продужено излагање ће вас такође учинити одређеним кандидатом за рак коже.

Акне су велики проблем: Како пронаћи лек за акне?

Акне су велики проблем?

Акне су велики проблем. , најчешће познате као бубуљице, је проклетство скоро сваког лица и најгора ноћна мора за оне који су превише несрећни да би пали. Како излечити ове бубуљице?

Данас је то најчешћа кожна болест. Само у Сједињеним Државама, скоро 60 милиона људи је заражено акнама, где 85 одсто тинејџера пати од њих.

Акне су поремећај који настаје услед деловања хормона на кожне лојне жлезде (лојне жлезде), што доводи до зачепљених пора и избијања лезија које се обично називају бубуљице или бубуљице. Акне се обично јављају на лицу, врату, леђима, грудима и раменима.

Супротно популарном веровању, акне нису само болест тинејџера. То је друштвена пропаст и може бити узнемирујућа и унакажена у одређеним случајевима. Има значајан економски утицај, јер људи троше много новца на третмане и терапије без рецепта и на рецепт.

Случајеви акни варирају од благих до озбиљно унакажених. Креће се од комедона (митесери и беле тачке) до чворова и циста. Ево неколико термина за акне који вам могу помоћи да боље разумете акне.

Комедо или комедони су једноставно зачепљени и увећани фоликул длаке. Када је комедо отворен, обично се назива митесера. Када је затворена или дубоко у кожи, обично се назива бела глава. Бела глава се разликује по боји од митисера јер је отвор зачепљеног лојног фоликула на површини коже затворен или веома узак, за разлику од проширеног фоликулског отвора митисера. Нити митесере ни беле тачке не смеју се истискивати или отварати, осим ако их дерматолог не екстрахује под стерилним условима. Ткиво повређено стискањем или брањем може се инфицирати стафилококом, стрептококом и другим кожним бактеријама.

Папуле су упаљене лезије које се обично појављују као мале, ружичасте квржице на кожи и могу бити нежне на додир. Група веома малих папула и микрокомедона може бити скоро невидљива, али на додир има осећај "брусног папира". Папула је узрокована локализованом ћелијском реакцијом на процес акни.

Пустуле су папуле на којима се налазе лезије испуњене гнојем које могу бити црвене у основи. Пустула која се формира изнад фоликула лојнице обично има длаку у центру. Пустуле од акни које зарастају без напредовања у цистични облик обично не остављају ожиљке.

Чворови су чврсте лезије у облику куполе или неправилног облика. Обично их карактерише упала, проширују се у дубље слојеве коже и могу изазвати уништавање ткива које резултира ожиљцима. Чвор може бити веома болан. Нодуларне акне су тешки облик акни који можда неће реаговати на друге терапије осим изотретиноина.

Цисте могу изгледати сличне нодулима, али су пуне гноја, веома болне и могу изазвати ожиљке. Обично се описују као да имају пречник од 5 мм или више.

Болесно и уморно од гледања у огледало и гледања истих ружних тачака и мрља? Нервирани сте што никада не можете да изађете и да се добро проведете јер људи буље све време? Онда звучи као да је крајње време да урадите нешто по том питању. Постоји велики број поузданих система за лечење акни који нападају и узроке и последице акни било где на вашем телу.

Различити третмани акни

Акне су најчешћи поремећај коже познат данас. Ево неких од различитих третмана акни које смо саставили само за вас.

Оперите лице два пута дневно (највише три пута) нежним и непарфимисаним средством за чишћење. Избегавајте употребу сапуна јер садрже оштре хемикалије и састојке који могу оштетити вашу кожу.

Избегавајте додиривање лица. Престани да стављаш руке уз лице! Често сам крив због тога што сам наслонио руку на главу док читам. Такође, трљање или учвршћивање браде је још један уобичајени проблем приликом размишљања. Избегавајте трљање, додиривање или гребање коже рукама. Ваше руке садрже много бактерија које могу изазвати појаву акни. То је вероватно једна од најтежих ствари које треба избегавати, будући да смо несвесни већи део контакта руке са лицем током дана. Нека вам постане навика да избегавате контакт са рукама и будите свесни тога током дана како бисте избегли бактерије. Избегавајте искушење да покупите, убодете и цедите своје акне. Ово ће послати инфекцију дубље у кожу и може изазвати озбиљне ожиљке.

За благе до умерене акне можете користити локалне масти, растворе, лосионе или гелове без рецепта који садрже бензоил пероксид, салицилну киселину или азелаинску киселину као алтернативу бензоил пероксиду. Бензоил пероксид је најбољи у убијању П. ацнес и може смањити производњу уља. Резорцинол, салицилна киселина и сумпор помажу у разбијању митесера и белих тачака. Салицилна киселина такође помаже у смањењу осипања ћелија које облажу фоликуле лојних жлезда.

Такође се могу применити локални антибиотски раствори и лосиони.

Уље чајевца је природни антибиотик и антибактеријски агенс и делује исушујући кожу. Држи бактерију П. Ацнес на одстојању заједно са смањењем масноће лица, што ово уље чини вредном инвестицијом.

Сумпор помаже у лечењу постојећих мрља деблокирајући поре.

Алфа или бета хидроксилне киселине (АХА или БХА) делују тако што одржавају кожу ексфолираном. Гликолна киселина, најпознатија у групи је корисна помоћна терапија за благе акне. Манделична киселина, мање позната, али она која комбинује кератолитичка својства гликолне киселине, са природним антибактеријским својствима која помажу у смањењу присуства П. ацнес, може се сматрати ефикаснијом алфа хидроксилном киселином у лечењу лезија акни. Такође је много мање иритантан од гликолне киселине, фактор који може бити веома важан за оне са осетљивом кожом који не могу да користе друге агенсе као што су Ретин-А, бензоил пероксид, сумпор или салицилна киселина. Ефикасан је у лечењу благих случајева акни самостално, и може се успешно користити са другим терапијама за умерене акне.

Ови третмани су обично ефикасни само за благе до умерене проблеме са акнама. Ефикасност обично траје неколико недеља или отприлике три до шест месеци да се примети. За тежа и озбиљнија стања акни, не оклевајте да се консултујете са својим дерматологом.

Ако сматрате да постоји боље решење за ваше проблеме са акнама, у праву сте. Можете испробати системе за лечење акни. Биљне таблете убијају бактерије, дубинско прање лица и тела отварају поре и чисте, заштитна крема делује као штит за вашу кожу.

Како то спречити? акне 

Нико не жели да има акне. Свака особа са акнама жели да их се реши. Сви желе да спрече акне. Нажалост, не знамо сви како да спречимо појаву акни. Не постоји чудотворни лек који ће „уклонити акне за 3 дана“. Не постоји никакво чудо. Али постоје производи за лечење који ће вам помоћи у лечењу акни. Међутим, треба да будете свесни да можете спречити појаву акни.

Чињенице о акни

Чињеница број један. > Козметичка индустрија зарађује милијарде долара од јавне потраге за сјајном кожом. Они користе новац да рекламирају и одржавају своје производе. Немојте да вас завара хипе.

Чињеница број два. Постоји много фактора који доприносе зачепљењу пора: попут дехидриране коже, неправилног чишћења, прекомерне производње уља, прекомерног накупљања мртвих ћелија коже, хормона, прекомерног знојења, прљавог посла или окружења за игру, генетика, шминка, прсти на лицу, алергијске реакције, исхрана са високим садржајем шећера и многе друге.

Чињеница број три. Већина нечистоћа на кожи настаје због зачепљених пора, тако да је најбољи начин да имате тако лепу кожу да одчепите поре.

Како спречити акне

1. Избегавајте производе на бази уља као што су лосиони за лице, средства за прање и козметика. Потражите производе који су "некомедогени", што значи да вам неће запушити поре.

2. Не носите уску траку за главу, бејзбол шешир и/или кацигу када вежбате или се бавите спортом и обавезно оперите ствари натопљене знојем сваки пут када их носите.

3. Одржавајте кожу хидратизованом и влажном, како би ваше ћелије могле правилно да функционишу. Овлажите лице благим, некомедогеним хидратантним кремама како бисте га одржали хидрираним. Влажење је неопходно. Опет, производ са најмањом количином хемијских адитива је најбољи. Увек користите лагану хидратантну крему на лицу након чишћења.

4. Очистите поре тоником без алкохола или балзамом за кожу на ватама. Не покушавајте грубо рибати или ћете скинути и оштетити кожу. Чак и након испирања лица, ако не уклоните остатке средства за чишћење и отпуштених остатака, само ћете те остатке уградити дубље у поре док на њих наносите серуме и хидратантне креме. Апсолутно најбољи начин да извршите ово дубоко чишћење пора је тонер без алкохола или балзам за кожу на ватама. Нема потребе да наносите штету својој кожи снажним рибањем или јаким киселинама, једноставно обришите влажним памучним куглицама тонера све док последњи памук не буде савршено бео.

5. Адстрингенти, салицилна киселина, ретиноична киселина и гликолне киселине раде на спречавању зачепљења пора. Имајте на уму неке активне састојке као што је бензоил пероксид, ови састојци могу изазвати велике нежељене ефекте. Дакле, ово су ултра лаки кораци за уклањање или смањење вашег проблема, почните данас. Лепота почиње од ваше коже.

Ово је 5 главних савета. Има их још више и не заборавите да узмете у обзир производе за лечење акни.

Третмани биљних акни

Постоје неки биљни производи за лечење акни који вам могу помоћи да одржите кожу здравом. Хајде да погледамо њихове састојке.

 

Маслачак (корен)

 

Тако распрострањена зељаста биљка као што је маслачак из породице сунцокрета или породице Астерацеае позната је по својствима детоксикације. Због тога савршено функционише када се флеке на кожи лече уз његову помоћ.

 

Ова уобичајена панталона наших дворишта садржи много супстанци корисних за наше тело: холин, горка једињења, инулин, калцијум, силицијумску киселину, натријум, сумпор и калијум који је такође високо концентрисан у свежем лишћу.

Пурпурни шишар (прах)

 

Ехинацеа стимулише имуни систем јер доприноси производњи одређених белих крвних зрнаца. Такође чини ћелијске зидове јачима, па је особа мање изложена ризику од вируса и бактерија. Нису у стању да пробију зидове који су добро заштићени. Овако можете да бринете о својој кожи држећи на одстојању упална стања. Биљка расте као дивљи цвет у Канади и САД. Тренутно се такође може наћи у Европи и Азији, као и култивисана биљка.

 

Ова биљка је такође добра за прехладу и грип због својстава која јача имунитет. Треба га узимати орално. Када се примењује локално, третира таква стања коже и екцеме, псоријазу и уједе инсеката. Због својих антимикробних својстава, Цонефловер може инхибирати бактерије и успорити стварање гноја.

Чичак (корен)

 

Чичак расте скоро свуда: у северној САД, у Азији и Европе. Њени листови и корени су вековима коришћени за лечење готово свих кожних обољења и болести као што су акне, екцем, рак коже и друге. Чичак помаже у обнављању глаткоће коже и има благи антибиотски ефекат.

Жути лук (корен)

 

Ова вишегодишња цветна биљка позната је као општи систематски тонер. Његови листови су одличан извор витамина А, протеина, гвожђа и калијума. Обично се комбинује са сарсапарилом у мастима, кремама и декоцијама против хроничних обољења коже, на пример, псоријазе, екцема, осипа на кожи. Комбинација ове две биљке је ефикасна због комбинације адстрингентног таниса и пургативног антрахинона који имају активна антимикробна својства.

Цаиенне (40 ХУ)

 

Љута и љута арома љуте паприке има компоненту која се назива капсаицин која када се користи локално на пределу коже може да смањи бол и иритацију. Ова слична умирујућа карактеристика може помоћи да се елиминише свраб и иритација узрокована псоријазом коже. Кајенска паприка делује као носилац који може активирати и помоћи активностима неких других елемената на кожним лојним жлездама и порама коже.

Црвена детелина (цвет)

 

Црвена детелина је позната по томе што је богата витаминима неопходним за кожу, као што су витамин А и витамин Б-комплекс. Користи се за уклањање токсина из крви. У старим временима, свеже цвеће се сецкало и наносило директно на кожу како би се лечили уједи инсеката од упале. Данас је екстракт црвене детелине једна од компоненти крема и лосиона против кожних обољења као што је псоријаза.

Корен сладића

Ова биљка слатког цвећа се вековима користи у ајурведи и традиционалној кинеској медицини. Унесена у одговарајућим количинама може смањити упале и црвенило коже, лечити дерматитис и неке инфекције. Сладић се такође користи као осветљивач коже и као емолијенс у средствима за чишћење и кремама.

Не препоручујемо да правите такву мешавину на вашем кухињском столу. Запамтите ове ефикасне биљке када будете куповали производе за лечење акни. Са таквим састојцима моћи ћете да постигнете жељени ефекат.

Како пронаћи најбоље решење за лечење акни?

Када бирате? решење за лечење акни, желите да делује и желите да има разумну цену. Можда ћете бити фрустрирани док бирате најбоље производе за борбу против акни за вас због њиховог обиља на данашњем тржишту.

Постоје сјајни савети који вам могу олакшати избор правог производа за вас.

1. Смернице које препоручује ФДА

Постоји неколико препорука за одабир биљног третмана против акни. Нова правила Управе за храну и лекове, на пример, обезбеђују да органски или биљни лекови:

• Морају се узети у обзир сви сигурносни стандарди

• Не садрже штетне састојке, загађиваче или нечистоће

• Производ треба да буде правилно обележен у складу са смерницама које постављају стандарди.

Као што видите, добра је идеја да користите исте смернице које препоручује ФДА када бирате крему, лосион, уље или други сличан производ против акни.

2. Да ли је клинички тестиран?

Живимо у епохи медицине засноване на доказима и треба да заснивамо свој суд на стварним сведочењима и чистим чињеницама и доказима, а не само на голим тврдњама. Зато изаберите добро, вишекомпонентно средство за акне које има састојке који су клинички тестирани временом и искуством и које су за свакодневну употребу заговарали квалификовани здравствени радници и лекари.

3. Да ли је потпуно усклађен?

Висококвалитетни суплементи се производе у складу са формулама које минимизирају ризике од могућих последица за већину купаца. Они који траже ефикасан систем за негу коже треба да пронађу онај који је добар за људе било ког узраста и пола. Посетите форум за лечење акни и прегледајте рецензије. Ваш производ треба да буде оцењен као да даје подједнако брзе и најбоље резултате код младих одраслих, као и код жена и мушкараца средњих година и старијих.

4. Да ли је без ризика?

Неки програми против акни имају нежељене ефекте као и традиционални лекови. Стога, када бирате свој производ, истражите да ли овај додатак за негу коже нема нежељених ефеката на ваше тело.

Најједноставнији начин да то урадите је да добро проучите све форуме за акне које можете пронаћи и видети да ли производ који желите да користите има одобрење неког добро познатог великог међународног ауторитета за здравље. Да сумирамо, обратите пажњу на мишљење већине јер ће оно бити исправно. Можда ћете пронаћи најбољи производ за своју кожу ако узмете у обзир овај фактор.

5. Упоредите и видите да ли је производ приступачан и економичан

Производ за негу коже за пацијенте са акнама не може се назвати најбољим осим ако није приступачан. Стога би производ који вам даје више за мање био најбољи избор.

Ако одете у апотеку видећете много производа различитих врста у њему. Сви они имају за циљ борбу против акни. Видећете лосионе, креме за негу коже, суплементе, лосионе, уља за спречавање проблема. Постоји много брендова који производе природне производе, али не раде сви како треба да би дали добар резултат. Чак и они производи који се често користе могу довести до нежељених ефеката.

Најважније је узети у обзир рецензије других људи који покушавају да лече своје стање овим или оним производом, а затим поделе утиске, обавештавајући друге кориснике да ли је производ био од помоћи.

Пилуле за лечење акни без операције 

Мушкарци и жене често покушавају да лече акне и побољшају свој изглед разматрају хемијске технике које могу имати прилично штетне, чак и по живот опасне ефекте, све до хируршких интервенција. Али сада многи људи схватају да је најбезбеднији начин за постизање жељеног резултата узимање лекова природног порекла.

Цело ваше тело ће бити здраво када се користе биљни лекови. Можете умањити бол и спречити здравствене проблеме ако одаберете природне производе. Нека ваше физичко стање буде први приоритет. Природне пилуле за лечење акни доносе бриљантне резултате и апсолутно су безбедне. Ако одлучите да узимате пилуле за лечење акни природног порекла, врло брзо ћете приметити резултате. Нећете имати никаквих компликација, јер ове пилуле не садрже никакве неприродне састојке и конзервансе. Након само неколико дана узимања суплемената, имаћете чисту кожу на лицу, а акне на телу ће такође нестати. Решићете се знакова старења као што су боре или стрије.

Пуле за лечење акни садрже биљку која се зове "Еликсир младости". Према легенди, биљка се раније користила за лечење свих кожних обољења. Биљка не расте широко и цвета само два пута годишње. Због тога је потребно време и труд за екстракцију корисних супстанци. Према истраживању, ове биљке садрже биолошке састојке који вашу кожу чине чистом. Пилуле за лечење акни могу да вам дају оно што вам је потребно и повећаћете своје самопоуздање.

Пилуле за лечење акни могу доћи са витамином Е, који је такође добар антиоксидант и хидратантна крема. . Чиста кожа лица учиниће да се осећате младом и допринеће побољшању самопоуздања - све без могућих нежељених ефеката!

Природни производи за лечење акни

Дакле, већ сте сазрели са средствима за своју борбу и већ сте изабрали свој начин на који ћете не жалите се за акне и уништићете све акне које се појављују на вашој кожи, било на раменима или ногама или рукама или било где. Али питање је отворено са самим средствима која ћете користити у својој борби. Да, овај случај се тиче природног третмана акни.

Постоји много узрока акни. Ови узроци су једноставно разноврсни, па се дешава да једноставно не знате одакле су ове одвратне тачке. Акне могу бити узроковане хормонима или нездравим окружењем - изгледа да се појављују ниоткуда! Али узрок је дефинитивно увек присутан.

Овако велика разноликост узрока изазива велики избор природних опција за лечење акни. Обично се доказују тестовима или широком практичном применом, али ипак не можете предвидети да ли ће било који од њих заиста бити од помоћи у вашем случају. Али нека тако разнолик избор даје слободу вашим поступцима. Постоји много врста производа и сваки од њих има различиту акцију.

Оно што је заиста важно при одабиру препарата против акни је да прочитате рецензије. Наравно, то је случај не само са препаратима против акни. Рецензије производа нису написане за забаву. На шта треба да обратите пажњу читајући рецензије природног лечења акни? Врло често се пише да се производи препоручују само уз препоруке лекара. У овом случају је несумњиво боље консултовати се са добрим специјалистом пре употребе таквих препарата.

Преглед производа вам такође може дати кратке информације о репутацији производа. Покушајте да пронађете све информације о референцама компаније која производи овај производ.

Оно што такође треба да упутите је гаранција поврата новца. Ово је такође део репутације, безбедности производа и главни фактор као једна ствар – ако ће вам бити враћено у случају неуспеха препарата за борбу против акни, барем нећете изгубити новац. Нажалост изгубљено време је већ загарантовано.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Ризици повезани са операцијом повећања груди: безбедност на првом месту!

Многе жене желе да повећају своје груди. Одговор се може наћи у уметању силиконског гела или у повећању груди имплантатима - операција дојке . Сви знају какве небезбедне последице може имати анестезија. Поред тога, многе даме могу патити од јаких болова и треба им дуго време опоравка, што значи да неће бити у потпуности укључене у свој посао и породични живот. Пацијенти треба да узимају таблете за ублажавање болова јер су дојке веома болне и осетљиве након хируршке процедуре. То значи да је цео процес повећања груди кроз операцију невероватно скуп и ризичан. Опције као што су ињекције, гелови, лекови и креме могу се направити без размишљања о последицама узимања хемикалија и хормона. Покушајте да се држите подаље од ових неприродних решења. Шта је заправо операција повећања груди и како избећи повезане ризике? Пре операције повећања груди Ако размишљате о операцији дојке, потребно је да разговарате са хирургом о детаљима повећања груди. Поставите питања о процедури да бисте разјаснил

Откривање узрока малог волумена сперме, слабе ејакулације и ниске плодности код мушкараца

Вратимо се главном питању нашег блога. Шта је сперма? Одакле долазе? Ваши тестиси (тестиси) производе милионе сперме сваког дана. Сперматозоиди се подвргавају природној деоби ћелија што неминовно доводи до њеног сазревања. Током ејакулације, сперма се упумпава у семеновод мушкарца где се луче фруктоза, семена течност и друге хемикалије. Ваша сперма и друге течности журе поред бешике кроз уретру и излазе из вашег пениса. Ово такође доказује чињеницу да ако повећате запремину сперме , имаћете више сперме која пролази кроз ваш пенис , то значи угодније контракције и снажнији и већи оргазам. Да би сперма ушла у грлић материце жене, потребно је да доживите ерекцију, оргазам и ејакулацију. Ерекција се дешава када је ваш пенис стимулисан или када имате еротске мисли. Постоји изненадна навала крви у коморе еректилног ткива у пенису. Ово, заузврат, пуни пенис чинећи га отврднутим, увећаним и подигнутим. Уз континуирану стимулацију, долази до оргазма и ејакулације. Оргазам, познат као сексу

Комплетан водич за лекове и третмане за акне

Шта су акне? О акнама причају сви, па је потребна дефиниција овог појма. Акне су термин који се обично примењује на поре затворене лојном материјом (другим речима, беле тачке и митисери), пустуле, чворови или бешике, које погађају лице, врат, рамена, груди, леђа, горње делове ногу и руку. Акне су велики проблем за скоро све адолесценте и доста одраслих и трају неко време. Овај проблем је типичан за људе различитих узраста, раса и пола. Огроман број људи у свим земљама света пати од тога. Најгора ствар код акни је ружан изглед пустула и ожиљака, који су често последица акни. Акне имају значајан друштвени ефекат. Ружне пустуле терају многе људе да пожуре у апотеку или апотеку, јер људи мисле да акне негативно утичу на међусобне односе. Годишње људи потроше хиљаде милиона УСД широм света на куповину производа против акни. Врсте акни Бубуљице су најраспрострањенији тип акни, и то је тип који има преовлађујући број људи, али би можда било добро сазнати и о другим облицима акни. А