Пређи на главни садржај

Комплетан водич за лекове и третмане за акне

Шта су акне?

О акнама причају сви, па је потребна дефиниција овог појма. Акне су термин који се обично примењује на поре затворене лојном материјом (другим речима, беле тачке и митисери), пустуле, чворови или бешике, које погађају лице, врат, рамена, груди, леђа, горње делове ногу и руку.

Акне су велики проблем за скоро све адолесценте и доста одраслих и трају неко време. Овај проблем је типичан за људе различитих узраста, раса и пола. Огроман број људи у свим земљама света пати од тога. Најгора ствар код акни је ружан изглед пустула и ожиљака, који су често последица акни.

Акне имају значајан друштвени ефекат. Ружне пустуле терају многе људе да пожуре у апотеку или апотеку, јер људи мисле да акне негативно утичу на међусобне односе. Годишње људи потроше хиљаде милиона УСД широм света на куповину производа против акни.

Врсте акни

  • Бубуљице су најраспрострањенији тип акни, и то је тип који има преовлађујући број људи, али би можда било добро сазнати и о другим облицима акни. Ацне вулгарис је основни тип, који укључује само митисере, основни облик лезије коже.
  • Лезије су сићушна подручја коже на којима се јављају акне, али се појам лезије не односи само на оштећења коже узрокована акнама. Спољашњи тип митисера се дефинише као лезије акни, иу овом случају лојне материје зачепљују фоликуле лојнице.
  • Комедони се називају митисери и беле тачке, другим речима, према стању поре, затворене или отворене. У случају митесера отвори пора су отечени и испуњени материјом коју чине кератин и лојне материје, а површина је црна. Код белих причица поре су затворене и испуњене секреторним продуктом лојне жлезде, упаљене испод површине коже. Људи често бирају и истискују митесере. Али то учинити код куће, где нема стерилитета, директан је пут до упале ткива. Различите бактерије могу врло лако напасти тело кроз отворене поре.
  • Папуле су мала, чврста и упаљена кожа, која је благо издигнута изнад површине коже без гноја у њој. Сићушне папуле могу да формирају гроздове, јер кожа реагује на акне.
  • Пустуле подсећају на папуле, али у себи садрже гној. Гној се састоји од мешавине бактерија, белих крвних зрнаца и мртвих ћелија коже. Подручје око лојних фоликула и косе је типична локација пустула.
  • Макуле су последице акни, изгледају као црвене флеке. Макула је равна, црвена тачка, нешто издигнута на површини коже. Неколико макула заједно чини да лице особе изгледа као да је упаљено.
  • Чворићи су чврсте лезије. Обично боли више од других врста акни. Ова врста акни задире дубоко у кожу и испод ње и на крају уништава ткива. Уклањање чворова изазива јаке болове и након тога остају ожиљци. Ову врсту акни је веома тешко излечити, а једини начин лечења акни је изотретиноин.
  • Цисте на неки начин подсећају на пустуле. Формирају се као капсуле, а унутар њих се налази гној, који је течан или полутечан. Али имају већу величину у поређењу са пустулама и може бити инфекција у њима. Цисте продиру у кожу дубље и након што се третирају остају ожиљци од акни. Од свих врста акни то су нодулоцистичне акне, које су најтеже. Тешко се могу лечити и само изотретиноин може бити од помоћи. Изотретиноин се добија од витамина А.

Ко добија акне?

Стварна ситуација је да скоро сви широм света имају акне. Проблеми почињу када дође доба пубертета. Има око 12 година, а то је због хормона. То се може догодити и код мушкараца и код жена. То не зависи од вашег порекла и породице. Веома је тешко наћи некога ко је избегао бубуљице током целог живота. У сваком случају, нешто би пореметило стање ваше хормонске осовине.

Озбиљно медицинско лечење акни неопходно је у више од 40 процената свих случајева акни. Обично је сасвим могуће избећи озбиљну терапију, али је немогуће избећи посету лекару. Али данас вам медицина пружа широк избор производа против акни, које можете набавити без икаквог рецепта. Дају вам прилику да превазиђете акне.

Али није увек да људи могу да се отарасе акни тако брзо и без потешкоћа. Акне су један од главних проблема изгледа од дванаест до двадесет и три године. Неки људи пате од озбиљних облика, а други се суочавају са овим проблемом као одрасли. Генерално, то је мушки проблем. Сусрећу га због вишег нивоа андрогена у поређењу са женама. Али акне код жена зависе од њиховог циклуса плодности и од промена које изазивају.

Обично људи лече акне на лицу. Али бубуљице такође могу узнемирити особу која се појављује на леђима, задњици, рукама или грудима.

Борба са акнама кошта много. Друштвени став према овом проблему је такав да људи купују много производа против акни у апотекама или дрогеријама. То је разлог популарности производа против акни широм света.

Основни узроци акни

Акне ни у ком случају није пријатно носити се са њима. Као што није пријатно проучавати акне. Али треба схватити да сваку непријатну појаву треба проучити да би се могла једном заувек отклонити. Људи проучавају различите болести и паразите, јер су жељни да знају шта да ураде да их уклоне из живота човечанства.

Па, елиминација "једном заувек" није случај са акнама. Основни узроци акни могу бити веома разноврсни и понекад је практично немогуће уклонити ове узроке. Посебно је тако када говоримо о унутрашњим узроцима акни: како се борити против ствари која је у вама?
Коренски узроци акни Можда у другим случајевима са таквим унутрашњим факторима и другим проблемима људи почну да предузимају неке припреме у нади да ће то успети. Али генерално, то није узрок акни.

Основни узроци акни су различити и није тако лако, чак иу већини случајева веома тешко отклонити и добро је ако нису толико јаки да их можете поднијети. Али у сваком случају акне су мучне, досадне и тако даље и тако даље.

Шта осећате са акнама на леђима? Мислим да се осећате нелагодно; осећаш да те сваки пут нешто на том месту омета. Такође можете осећати бол, захваћено место може да сврби, а искакање белих апсцесних главица може запрљати вашу одећу и доњи веш.

Исти је случај и са појавом акни на леђима, раменима, задњици, ногама, рукама и другим местима где се акне могу појавити. Осим тога, ако се акне појаве на вашим рукама (рукама) или стопалима (ногама), то може ометати вашу активност у неким областима. Акне на телу на неким местима вам не дозвољавају да носите своју омиљену хаљину и/или купаћи костим.

Шта осећате са акнама на лицу? Мислим да ћете поред тих ефеката које изазивају акне на телу осећати велику забринутост за своју оштећену лепоту.

Дакле, основни узроци акни могу бити заиста различити, почевши од унутрашњих узрока као што су бактерије, појачана производња себума и хормонии завршавајући са неуредност, али њихов ефекат је ионако лош и захтевају употребу производа за лечење акни.

Спољни узроци акни: фактори животне средине

Људи су прилично рањива створења. Изложени су многим спољним факторима, који могу бити заиста немилосрдни према њима. А од неких од њих јадно човечанство нема ефикасних средстава.

Када неко чује такве речи, прво помисли на неке вулкане или торнада или цунами. Али дешава се да човек може бити беспомоћан када има неку мању невољу, која не изазива никакве смртне случајеве, али је ипак веома, веома непријатна ствар. Једна од таквих невоља су акне.

Сигурно људи нису увек тако рањиви и беспомоћни против акни. Али постоје неки спољни узроци акникоји се заиста не могу спречити. Понекад их је чак тешко избећи. То укључује, пре свега, загађену животну средину

, која се наводи као један од узрока акни, а несумњиво и многих других болести.

Често се ово тиче људи који живе поред великих индустријских предузећа, који су, наравно, познати као велики загађивачи ваздуха и воде. Срећом, последњих година ситуација са овим предузећима се побољшала у еколошком аспекту – највише због тога што су у већини индустријских постројења развијени и имплементирани савремени системи за пречишћавање гаса, који омогућавају смањење прашине, угљен моноксида/диоксида и сумпора. у емисијама ових постројења.

Ипак, подразумева се да живот сувише близу производних објеката може много наштетити вашој нези коже . Ово се не односи само на ваздух, већ и на воду у којој се можете купати или купати, а може бити загађена индустријским отпадним водама и различитим хемикалијама које се често испирају падавинама итд. у рекама и језерима. Овако контаминирана вода много штети кожи и не треба да се чудите ако на неким деловима коже после оваквог пливања имате акне.

Зато треба да се информишете и знате у којим резервоарима се не препоручује пливати.

Молим вас, немојте себи нанети штету (тј. брање и цеђење акни) и посетите еколошки чиста места кад год је то могуће.

Третман акни

Природни третмани за акне су добро познати по својој безбедности и ефикасности. Најпопуларнија и доказана средства и третмани за акне су наведени у наставку.

  • Покушајте да не додирујете лице. Прилично је тешко, али треба то запамтити. Често додирујемо своја лица док размишљамо, читамо или се смејемо. Немојте трљати, гребати или додиривати лице рукама, посебно ако нису тако чисте. Чињеница је да се на нашим рукама може наћи много бактерија и да те бактерије могу погоршати проблем акни. Наравно, није лако следити овај савет јер у већини случајева не схватамо да толико често додирујемо лице. Само се навикните да контролишете контакт руком и лицем и не заборавите да перете руке с времена на време.
  • Ако су ваше акне класификоване као благе или умерене, препоручујемо употребу производа против акни као што су: масти за кожу, лосиони, разни гелови и раствори који садрже бензоил пероксид, азелаинску киселину или салицилну киселину. Осим тога, производи који садрже бензоил пероксид могу се користити за акне вулгарис узроковане Пропионибацтериум ацнес. Такође бензоил пероксид помаже у смањењу производње уља на кожи. Остали проблеми, укључујући митисере и беле тачке, могу се лечити салицилним уљем, сумпором и ресурсима. Штавише, салицилна киселина је добра у смањењу броја лезија акни тако што улази у масне жлезде и смањује њихову прекомерну активност.

Ласерски хируршки поступак за лечење акни

Велики број мушкараца и жена обраћа се ласерској хируршкој процедури за лечење акни. Сви знају какве опасне последице може имати анестезија. Поред тога, многе особе могу искусити јаке болове и треба им дуго време зарастања, што значи да неће бити у потпуности укључене у свој посао и породични живот. Пацијенти морају да добију додатне таблете за смањење болова, а цена постаје већа, а ризици постају значајни. Многи лосиони, креме, лекови и гелови са хормонским или хемијским пореклом такође нису природни. Такође се препоручује да се уздржите од ових стратегија.

Ако више волите органски третман акни, добро планирајте код куће или са својим лекаром. Пре свега, не треба очекивати тренутни исход као у случају ласерске операције. Али са природним третманом акни неће бити ожиљака, болног и дуготрајног зарастања. Пре него што изаберете било коју специфичну таблету за лечење акни, пронађите одговарајући форум са рецензијама производа (као и цлеарпорес форум за лечење акни), проверите и упознајте се са листом његових компоненти. Проучите детаље о свакој компоненти и спречите могућност алергије. Питајте свог здравственог радника за препоруку. Следећи корак је да сазнате о компанији која производи производ. Сваки поштовани произвођач мора да вам да образовне мере предострожности и потпуну листу састојака.

Хормонске акне

Милиони жена знају када се то доба у месецу приближава. Хормонске промене у другој половини циклуса укључују оток, грчеве, промене расположења и акне. Није било много истраживања на ову тему, али стручњаци се слажу да су предменструалне акне широко распрострањено стање. Потврђено је да скоро половина жена пати од изненадног избијања акни скоро недељу дана пре менструације.

Редовни третман акни као што су локални ретиноиди и локални антибиотици можда неће помоћи у случају хормоналних акни. Ваш лекар ће моћи да идентификује да ли су ваше акне хормонски под утицајем следећих индиција:

- Акне код одраслих, које се појављују први пут или трају;
- Акне пре менструације;
- Нередовне менструације;
- Ваша масноћа коже премашује норме;
- Хирзутизам (проблеми са растом косе)
- Повећани нивои андрогена у крви.

Иако хормоналне акне обично почињу да узнемиравају жене од око 20-25 година, адолесценти и старије жене могу бити подложни томе. А жене старије од 30 година су ризична група. Региони који су најчешће нападнути хормонским акнама су доњи део лица - линија вилице и брада - као и леђа и грудни кош, при чему лице и даље остаје најпопуларније место флека и лезија.

Како и зашто настају хормонске акне – које су по правилу релативно умерене и ограничене на повремене комедоне и мале упалне чворове? У доби од девет или десет година надбубрежне жлезде почињу да производе дихидроепиандростерон сулфат (ДХЕАС), андроген. Неколико година касније, како се пубертет ближи, лојне жлезде повећавају производњу себума, природног уља коже. Ово се дешава као последица активности "мушких" хормона у телу жене, као што су дехидротестостерон (ДХТ) и тестостерон.

Узроци хормоналних акни

Свака жена мора да се суочи са неким стварима као што су надимање, грчеви, промене расположења и акне. То се дешава сваког месеца. Сматра се да на акне утичу хормони. Међутим, истраживачи до сада нису добили никакав одговор на ову тему. Последњу недељу циклуса карактерише појава хормонских акни код 50% жена, потврдила је недавна студија.

Будући да је то специфична врста акни, највероватније је да хормонске акне неће реаговати на такве традиционалне третмане као што су локални или системски антибиотици или локални ретиноиди. Постоји неколико идеја које могу помоћи вама и вашем лекару да пронађете узроке хормоналних акни:

- Појава акни претходи менструалном циклусу;
- Акне се увек јављају пре менструације
- Извештај о нередовним менструацијама
- Масна кожа лица, оно што вам није уобичајено
- Прекомерни раст косе, иначе познат као хирзутизам
- Ниво одређених андрогена је повећан

Хормонске акне најчешће почињу око 20-25 година, мада могу да се појаве и код тинејџера, као и код зрелих жена, старијих од 30 година (у том случају су најупорније). Регије које најчешће нападају акне су доњи део лица - линија вилице и брада - као и леђа и грудни кош, при чему лице и даље остаје најпопуларније место флека и лезија. Без обзира на то што су акне под утицајем хормона ретко изражене и обично се манифестују малим инфламаторним чворовима и папулама, жене које пате од ове болести не могу а да се не запитају: како настају? Шта су узроци хормоналних акни?

Прво се јавља нешто пре пубертета (близу 9 или 10 године) надбубрежне жлезде почињу да ослобађају специфични андрогени хормон - дихидроепиандростерон сулфат (ДХЕАС). Андрогени су такозвани "мушки" хормони, иако их производи и женско тело. Други "мушки" хормони су дехидротестостерон (ДХТ) и тестостерон. Сви они делују као стимуланси за лојне жлезде. Резултат тога је интензивна површинска производња масног ткива (себума), што је један од главних узрока хормоналних акни.

То је разлог за акне и масну кожу тинејџера. Дечаци више пате од „мушких” хормона јер их природно имају више. Изузетно је тешко лечити акне код адолесцената, јер се њихов хормонски ниво увек мења. У неким случајевима прва реакција на спољну терапију може бити добра ако лекари користе методе као што су ретиноиди и бензоил пероксид. У неким случајевима се морају користити антибиотици. Међутим, најчешће ови лекови, чак и у комбинацији са оралним антибиотиком, не пружају дуготрајан лек за лечење акни код тинејџера због хормоналних промена. Често су неопходна честа прилагођавања курсева лечења.

Многе жене доживљавају овај проблем током зрелости. Неки други то можда неће доживети до својих двадесетих или тридесетих година, пролазећи кроз сталне епидемије неколико дана пре менструалног циклуса. То се дешава зато што је њихов ниво естрогена највиши у средини циклуса (под условом да жена не користи хормонске пилуле за контролу рађања). Када се жена приближи менструацији, ниво естрогена се смањује. Постоји и други хормон који може изазвати хормоналне акне. Након овулације, јајници производе прогестерон који кожу доводи до масноће.

Ниво хормона је такође један од узрока хормоналних акни које се јављају код трудница. Због хормонских промена у трећем тромесечју лојне жлезде почињу да производе много себума и то је разлог честих избијања. Менопауза такође може бити на листи узрока хормоналних акни. Производња естрогена се смањује и тестостерон доминира у организму жене.

Акне које се развијају током менструације не нестају без медицинске помоћи. Требало би да се консултујете са дерматологом и пронађете производе против акни који ће лечити све узроке хормоналних акни.

Најбољи лекови против акни

Акне су тежак проблем за огромну количину људи. И многи од њих једноставно изгубе срце јер је често тешко сагледати и нацртати неке прекретнице за себе у борби против акни, само зато што су производи за лечење акни различити као и узроци акни. Чак се и неки препарати заиста могу назвати врхунским лековима против акни, то није гаранција да ће бити ефикасни у вашем случају.

Користите бенцхмаркинг. У пословању је прилично уобичајено да се праве различите упоредне табеле, на пример, када се одржава тендер и мора бити изабран успешан продавац. У таквим случајевима табеле поређења (често са системом оцена) помажу компанији да оправда свој избор и да се определи за најконкурентнију опцију.

Исто можете учинити са својим проблемом повезаним са акнама. Направите табелу поређења најбољих лекова против акни, у којој можете поменути истакнуте карактеристике које ће вам помоћи да сазнате најважније предности и недостатке различитих производа и наравно да постигнете крајњи циљ – да пронађете најбољи лек за акне и који се лако може наћи на форумима за преглед производа против акни.

Може бити нпр. безбедност, репутација производа итд. У табели можете развити систем оцена са тежином сваке карактеристике/индикатора, а укупан број оцена ће вам дати идеју који је најбољи лек за акне .

У своју листу функција можете укључити и функцију као што је сложеност радње. Сложени производи су, по правилу, бољи од оних са једним дејством. На пример, такви сложени препарати могу се састојати од таблета и гела у једном паковању.

Ово је најбоља опција јер може помоћи да се елиминишу и унутрашњи узроци акни, на пример, неодговарајући ниво хормона (уз помоћ таблета) и спољашњи – појачана производња себума, зачепљење пора коже (помоћу гела). Сигурно ће дати више ефекта ако заиста желите да се решите акни. Зато доделите велику тежину (приоритет) овој функцији у вашој табелама за поређење најбољих лекова за акне.

Природно средство за прање тела против акни

У ствари, не може толико много припрема да се такмичи за право да буду исти. Али сви разумеју да је природно прање тела од акни добар излаз ако патите од ове не смртоносне, али и даље веома непријатне болести која изазива проблеме. Најснажнији аргумент је да природни препарати увек имају мање нежељених ефеката од неприродних.

Ако не верујете, можете прочитати било који приручник за хемијски генерисано прање тела од акни и разумећете. Нежељени ефекти су само разноврсни. Лечење акни на телу није тако лака ствар, а није ни тако безбедно када узимате такве препарате.

Размишљање о свом здрављу је добра ствар, а неоспорно је добро када размишљате не само о садашњем тренутку свог здравља, већ и о последицама лечења које примењујете на било коју болест коју имате.

Дакле, који лек се може користити и сматра се да је заиста прикладан за природно прање тела од акни? То су различити лековито биље, препарати на бази минерала и витамина. Али постоје и неки широко коришћени производи који нису природни и могу изазвати неке нежељене ефекте.

Први је бензоил пероксид. Прилично је познат производ за лечење акни и релативно је благог дејства, па се често саветује за употребу у неким не баш тешким случајевима, као опште средство за борбу против акни. Али упркос тој чињеници, бензоил пероксид и његове хемијски модификоване верзије су материја која исушује кожу тако да може изазвати неке нежељене нуспојаве.

Ретиноиди су супстанце у односу на витамин А. Генерално, ово су нешто попут вештачких аналога овог витамина. Пошто витамин А треба конзумирати за побољшање коже и отклањање акни, ретиноиди су корисни за спољашњи третман акни. Али и поред тога имају вештачко порекло и могу штетно утицати на кожу, посебно један од њих који се зове изотретиноин. Ретиноиди попут изотретиноина имају тако дугу листу нежељених ефеката да су више застрашујући од самих акни.

Како користити ретиноиде за акне

Ретиноиди нису тако безопасни као, на пример, природни препарати за лечење акни. Ретиноиди су, у ствари, само хемијске супстанце које се користе за лечење акни. Упркос чињеници да су у односу на ретинол (Витамин А), они заправо нису толико корисни као овај витамин и, за разлику од витамина, треба их користити веома пажљиво.

То се посебно односи на ретиноиде који се користе орално, углавном зато што су снажнији у свом деловању и преписују се у најтежим случајевима (најпознатији ретиноид, који се користи орално, је изотретиноин – можда и најмоћнији лек за лечење акни). Главни разлог зашто ретиноиде треба користити тако пажљиво је чињеница да нису природни. Лечење акни ретиноидима је ипак прилично ефикасно.

Упркос чињеници да се неки ретиноиди (само међу онима који се користе споља – на неким локалним деловима коже) продају без рецепта, не препоручује се њихова употреба без консултације са лекаром. У суштини, ово су лекови за акне на рецепт. Ствар је у томе што због своје неприродности ретиноиди имају одређене нуспојаве, које могу бити прилично тешке у неким случајевима.

Научите како да користите ретиноиде за акне и пронађите мере које се строго препоручују за спровођење пре него што изаберете и користите ретиноиде:

  • прочитајте приручник или напомену, или друге информације које су приложене уз препарат и следите рецепте поменуте у овом приручнику;
  • питајте лекара о начину употребе и периодичности употребе, као ио мерама предострожности приликом узимања препарата;
  • пажљиво посматрајте прописано дозирање;
  • немојте одустати од узимања препарата као и да не мењате дозе без консултације са лекаром;
  • обавестите лекара о свим нежељеним ефектима или другим неочекиваним проблемима који се појаве током лечења.

Како користити ретиноиде за акне? Можда коришћење ретиноида није нека врста велике науке, међутим, требало би их користити опрезно јер ови производи не могу бити потпуно безбедни. Ако тражите сигурнији лек, боље је да се обратите природним лековима за акне.

Шта је изотретиноин?

Која су ваша сазнања о изотретиноину? Можда сте чули да је изотретиноин један од ретиноида и да је синтетички произведен лек који се користи за лечење акни, као и други ретиноиди. Осим што је изотретиноин синтетички у односу на ретинол, овај други нам је познат као витамин А. Али наравно, изотретиноин ни у једном случају није сличан витамину А по свом деловању или у било којим другим параметрима повезаним са користећи овај препарат. Дакле, шта је још опште познато о изотретиноину?

Људи који знају много о леку су сасвим природно углавном они који се баве лечењем акни, односно лекари и њихови пацијенти. Ни у ком случају није добро бити ово друго, јер постоје и неке чињенице које су познате о изотретиноину, које вам дефинитивно неће улити поверење када користите овај лек. Изотретиноин, и то је главни разлог зашто би барем требало да будете пажљиви са његовом употребом, да не кажем више, да би требало да се плашите употребе изотретиноина.

Видите, изотретиноин је само један од најјачих лекова који се уопште примењује за лечење акни. Такође имајте на уму да није природан производ, тако да не може бити компатибилан са вашим организмом колико би могао бити. Дакле, моћ овог лека као и његова неприродност једнака је веома јаким нуспојавама које изазива. А пошто је изотретиноин најјачи производ за лечење акни, он има најтеже нежељене ефекте. Трудноћа је највећа контраиндикација за употребу изотретиноина – труднице никада не би требало да користе овај лек, јер може да прави велике проблеме њиховој будућој деци.

Оно што можете да урадите са овим је да или не користите изотретиноин, или да покушате да избегнете да га користите унапред. Видите, због своје снаге изотретиноин се генерално преписује само у екстремним случајевима. А такве случајеве генерално није тако тешко избећи.

Третмани против акни

Ако желите да ефикасно лечите акне, мораћете да пронађете праве производе по одговарајућој цени да бисте се изборили са проблемом. Понекад се чини да је то тешко испунити при тренутном стању на тржишту.

Иако постоји широк избор природних производа за негу коже и третмана против акни, већина њих не функционише и не могу да вас приближе здравој чистој кожи коју обећавају. Такође запамтите да чак и они суплементи које потрошачи најчешће купују и користе могу изазвати неке нежељене нуспојаве.

Зато направите избор ефикасног биљног третмана тек након што прочитате велики број рецензија на форумима за акне и идите на систем за негу коже који се састоји од више компоненти, јер то значи да такав систем може решити проблем акни на различитим нивоима.

Више савета за лечење акни можете пронаћи на форуму за лечење акни.

Ожиљци од акни

Ожиљци од акни су трагови ожиљног ткива које остављају бубуљице од акни које нису лечене или су постале упаљене. Величина, учесталост и врста ожиљака од акни зависе од неколико генетских фактора, који су специфични за сваку особу. Неке особе имају већу вероватноћу да имају ожиљке од акни због њиховог порекла и типа коже. Због тога сви који желе да лече акне морају да буду сигурни да ће њихове лезије зацелити правилно и трајно.

За благи и меки ожиљци од акни потребно је до осам недеља да нестану. Ако третмани за акне не функционишу, поново разговарајте са својим лекаром и он или она ће вам помоћи да изаберете јачи третман акни за ожиљке, као што је на бази ретиноида креме за лечење акни. Ово се ради како би се спречило избијање акни и омогућило љуштење ћелија коже око ожиљака од акни.

Најбољи начин да се бринете о ожиљцима од акни је да спречите акне коришћењем третмана за акне. Ово може ставити тачку на основни узрок акни, лечити акне и на крају уопште спречити ожиљке од акни.

Лето против акни

Лето је у пуном јеку. Већина људи проводи много времена на отвореном како би надокнадила бескрајне зимске и пролећне месеце. Планирамо одмор унапред, правимо журке на плажи, шетамо по сунцу, уживамо у сваком сунчаном дану заборављајући на опасности којима смо изложени док проводимо време на сунцу.

Није тајна да се више знојимо када је топло време. Доказано је да зној погоршава проблем акни. Често бришемо лице када је вруће, што није добар избор ако имате акне. Најбоље што можете да урадите је да оперете зној топлом водом. Не заборавите да нежно оперете лице. Због излагања сунцу и ветру, наша кожа постаје веома сува. Лупи се, пуца и осећа се затегнуто. Веома је тешко лечити било какво оштећење суве коже. Поред тога, ветар доприноси зачепљењу пора. Због тога је важно да негујете своју кожу током лета одговарајућим производима за лечење акни.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Ризици повезани са операцијом повећања груди: безбедност на првом месту!

Многе жене желе да повећају своје груди. Одговор се може наћи у уметању силиконског гела или у повећању груди имплантатима - операција дојке . Сви знају какве небезбедне последице може имати анестезија. Поред тога, многе даме могу патити од јаких болова и треба им дуго време опоравка, што значи да неће бити у потпуности укључене у свој посао и породични живот. Пацијенти треба да узимају таблете за ублажавање болова јер су дојке веома болне и осетљиве након хируршке процедуре. То значи да је цео процес повећања груди кроз операцију невероватно скуп и ризичан. Опције као што су ињекције, гелови, лекови и креме могу се направити без размишљања о последицама узимања хемикалија и хормона. Покушајте да се држите подаље од ових неприродних решења. Шта је заправо операција повећања груди и како избећи повезане ризике? Пре операције повећања груди Ако размишљате о операцији дојке, потребно је да разговарате са хирургом о детаљима повећања груди. Поставите питања о процедури да бисте разјаснил

Откривање узрока малог волумена сперме, слабе ејакулације и ниске плодности код мушкараца

Вратимо се главном питању нашег блога. Шта је сперма? Одакле долазе? Ваши тестиси (тестиси) производе милионе сперме сваког дана. Сперматозоиди се подвргавају природној деоби ћелија што неминовно доводи до њеног сазревања. Током ејакулације, сперма се упумпава у семеновод мушкарца где се луче фруктоза, семена течност и друге хемикалије. Ваша сперма и друге течности журе поред бешике кроз уретру и излазе из вашег пениса. Ово такође доказује чињеницу да ако повећате запремину сперме , имаћете више сперме која пролази кроз ваш пенис , то значи угодније контракције и снажнији и већи оргазам. Да би сперма ушла у грлић материце жене, потребно је да доживите ерекцију, оргазам и ејакулацију. Ерекција се дешава када је ваш пенис стимулисан или када имате еротске мисли. Постоји изненадна навала крви у коморе еректилног ткива у пенису. Ово, заузврат, пуни пенис чинећи га отврднутим, увећаним и подигнутим. Уз континуирану стимулацију, долази до оргазма и ејакулације. Оргазам, познат као сексу